OP REIS : “Men moet niet denken aan het eindresultaat over zijn werk, zoals men ook niet reist om aan te komen, maar om te reizen.” ( Goethe) 

Reinharda Drijfhamer    

Gemengde Technieken 

Reinharda Drijfhamer  (1957) is een veelzijdig kunstenares. De hele wereld is haar atelier. Ze schildert, tekent, maakt twee – en driedimensionale mozaïeken, ze reageert direct op de mogelijkheden die het landschap of de directe omgeving haar biedt met installaties en projecten, solo of in samenwerking met collega kunstenaars. De resultaten blijven vaak een gift aan het landschap. De processen van haar projecten op locatie legt zij fotografisch vast in haar kunstboeken. 

Haar collages van materialen die zij verzamelde, zijn de weerslag van de indrukken die ze op deed tijdens haar talloze reizen. Sinds ze o.a.ook in Frankrijk werkt heeft Land-Art zijn intrede gedaan in haar werk. De natuur werd haar inspiratiebron. Met wind, water, zand en organische voorwerpen komt telkens een nieuw project tot stand.

Op haar reizen neemt ze meestal een uit te voeren project mee als bagage, zoals de laatste keer in Spanje en Marokko waar haar ″ Travelling Flowers″ onderdeel werden van het landschap.

Drijfhamer volgde de 5-jarige lerarenopleiding Tehatex in de richting tekenen en textiel.  Daarna studeerde zij aan de Kunstacademie ( AIVE) richting Autonome Vormgeving Eindhoven (huidige design academy). Ze ging aan het werk als designer voor papier en textiel, was 22 jaar werkzaam als docente beeldende vorming, gaf workshops en had  meer dan 100 exposities in binnen- en buitenland.

Wilt u Reinharda volgen of een werk kopen of huren neem dan contact met haar op via:

reindrijf@netscape.net

Door : Marijke van Overbeek      Coördinator tentoonstellingen CKE Eindhoven 

Foto : Reinharda bezig met de Nisjes in haar franse buitenatelier.Augustus 2015

 

English short version:

Reinharda Drijfhamer born in 1957 is a Dutch Mixed Media artist living in the Dordogne France. She loves to travel and spends the winters in Torre del Mar working on such projects as “Travelling Flowers” or “Walking Paintings”.
Reinharda studied at the Academy of Art in Nijmegen and Eindhoven in the Netherlands. She also worked for 22 years as a teacher of visual arts and a freelance designer with a number of exhibitions in Europe. Contact her : reindrijf@netscape.net

 

                                   “It is not the destination that counts, it's the journey”
 

INTERVIEW door EXTO 8 november 2013 :

http://www.exto.nl/forum/viewtopic.php?f=20&t=6147